Transport Online - Onderzoek naar doodsbedreiging Baudet tijdens antiracisme-demonstratie

Onderzoek naar doodsbedreiging Baudet tijdens antiracisme-demonstratie

Onderzoek naar doodsbedreiging Baudet tijdens antiracisme-demonstratie
24-03-2019 15:08 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie

AMSTERDAM - Politie en Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam onderzoeken een filmpje van UP! Network, waarin te zien is dat een antiracisme-demonstrant doodsbedreigingen uit aan het adres van Thierry Baudet. De vrouw, die zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar heeft gemaakt, scandeert 'Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf'.

Een woordvoerster van de politie laat weten dat wordt gekeken of er meer filmpjes in omloop zijn en wat er tijdens de demonstratie van zaterdag in Amsterdam allemaal precies is gezegd. Het OM bekijkt op zijn beurt de strafbaarheid van de uitingen.

UP! Network is naar eigen zeggen een 'rechts georiënteerd mediaplatform'. In het filmpje zeggen andere demonstranten tegen de verslaggever dat ze het niet eens zijn met met de oproep om de Forum voor Democratie-leider dood te schieten.

Reactie Wilders

Zaterdag liepen enkele duizenden mensen mee in de demonstratie, die vooral was gericht tegen racisme maar ook tegen de recente verkiezingsuitkomst. Forum voor Democratie haalde bij de provinciale verkiezingen woensdag de meeste stemmen.

PVV-voorman Geert Wilders reageerde direct via Twitter op het filmpje: "Dus een vraag over meer of minder Marokkanen mag niet, maar roepen een politicus dood te schieten wel?? Ik zou zeggen @Het_OM oppakken en vervolgen die gevaarlijke linkse gek van dat filmpje en kappen met die belachelijke rechtszaak tegen mij."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions