'Software-update voor 737 MAX is klaar'

'Software-update voor 737 MAX is klaar'
23-03-2019 23:54 | Algemeen | auteur ANP/AFP/RTR

CHICAGO/WASHINGTON - Bronnen bij Boeing melden dat de software-update voor de Boeing 737 MAX klaar is. De vliegtuigfabrikant werkt aan een update van het systeem na twee recente crashes binnen vijf maanden met een 737 MAX, waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen.

Volgens de bronnen zijn delegaties van drie grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die een aantal van de Boeing 737 MAX-toestellen in hun vloot hebben, zaterdag uitgenodigd door de fabriek waar de toestellen worden geproduceerd. Piloten van de maatschappijen zouden daar in simulatoren de nieuwe software testen.

"Dat geeft aan dat de software-upgrade klaar is voor gebruik", zeiden bronnen tegen persbureau AFP. De overkoepelende Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA moet de software-aanpassingen en de daaraan verbonden instructies nog wel goedkeuren.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden