Clicky

 
Transport Online - Na cruiseschip nu ook vrachtschip 'Hagland Captain' gestrand voor Noorse kust [+foto]

Na cruiseschip nu ook vrachtschip 'Hagland Captain' gestrand voor Noorse kust

Na cruiseschip nu ook vrachtschip 'Hagland Captain' gestrand voor Noorse kust [+foto]
23-03-2019 20:12 | Incidenten | auteur ANP

OSLO - De Noorse kustwacht heeft een tweede noodsignaal ontvangen van een schip dat is gestrand voor de kust van Hustadvika. Volgens de Noorse politie gaat het om een vrachtschip in de buurt van het cruiseschip de Viking Sky dat met 1300 opvarenden aan boord eerder op zaterdag in nood kwam.

Dat betekent dat er een tweede reddingsactie op touw moet worden gezet. Er zouden negen mensen aan boord zijn van het vrachtschip Hagland Captain. Twee helikopters zijn naar dat schip onderweg. Het zou net als het cruiseschip met motorproblemen kampen, meldde de Noorse kustwacht aan de Noorse televisiezender NRK. Het schip ligt voor anker in de buurt van het gestrande passagiersschip. Het is niet bekend of het op weg was naar de Viking Sky om hulp te verlenen, nadat er om twee uur in de middag een noodsignaal was uitgezonden.

De reddingsdienst is druk bezig met de evacuatie van de opvarenden van het cruiseschip, waarvan er nu zo'n honderd aan land zijn gebracht. Acht mensen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De reddingsoperatie heeft veel last van de harde wind en de hoge golven rond beide schepen en zal volgens de autoriteiten nog lang duren. Per helikoptervlucht kunnen vijftien tot twintig mensen worden vervoerd. De reddingsdienst meldt ook dat de opvarenden van het cruiseschip niet meer in gevaar zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats