Clicky


Diverse aanrijdingen op A4 zorgen voor ernstige vertragingen

Diverse aanrijdingen op A4 zorgen voor ernstige vertragingen
17-02-2012 13:07 | Ongevallen | auteur de redactie
Na een ware stortvloed aan aanrijdingen moet het verkeer op de A4 tussen Delft en Amsterdam rekening houden met ernstige vertraging. Vrijdagochtend gebeurde er in korte tijd in beide richtingen maar liefst drie ongevallen. Ook op de alternatieve A44 ging het tegelijkertijd in beide richtingen mis. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst vrijdagmiddag.

In eerste instantie was het raak richting Amsterdam. Tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Dorp werden twee rijstroken afgesloten nadat een vrachtwagen en twee personenauto’s met elkaar in botsing kwamen. Meerdere inzittenden zouden bekneld zijn geraakt in hun voertuigen. Achter het ongeval ontstond direct een lange file van 5 kilometer. Dit file kan worden vermeden door van het knooppunt Prins Clausplein via Wassenaar en de A44 richting Amsterdam te rijden. Op de N44 ter hoogte van Wassenaar gebeurde echter ook een ongeval waarbij sprake zou zijn van letsel.

Tot overmaat van ramp ging het zelfs twee keer mis op de A4 richting Delft. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zou er bij één van de ongevallen een brommobiel in botsing zijn gekomen met een vrachtwagen. Even verderop, ter hoogte van Zoeterwoude-Dorp konden twee automobilisten elkaar niet meer ontwijken en kwamen op de rechterrijstrook tot stilstand. Deze moest dan ook worden afgesloten.

Op de A4 richting Delf staat inmiddels een file van 4 kilometer. Ook hier word een extra reistijd van een half uur gemeten. Ongeveer tegelijkertijd leken er ook problemen te ontstaan op de A44 richting Den Haag ter hoogte van Oude Wetering (net na het knooppunt Burgerveen). Dit betrof gelukkig een aanrijding waarbij alleen sprake is van blikschade. Omrijdend verkeer ondervindt hier momenteel geen hinder van.