Transport Online - Moody's bezorgd over verkiezingsuitslag

Moody's bezorgd over verkiezingsuitslag

Moody's bezorgd over verkiezingsuitslag
22-03-2019 20:27 | Financieel | auteur ANP

LONDEN - Kredietbeoordelaar Moody's maakt zich zorgen over de uitslag van de verkiezingen om de Provinciale Staten. Daardoor verliest de regeringscoalitie zijn meerderheid in de Eerste Kamer en dat kan onder meer leiden tot een tragere invoering van plannen uit het regeerakkoord. Moody's noemt dat negatief voor de kredietwaardigheid van Nederland.

Moody's wijst op de invoering van milieuwetgeving die nog op stapel staat, net als maatregelen die de tweedeling op de arbeidsmarkt moeten beperken. Die laatste maatregelen zouden de consumptie kunnen stuwen.

De uitslag van de verkiezingen verhoogt bovendien de kans op vervroegde verkiezingen voor de Tweede Kamer. Nederland heeft een AAA-rating, de hoogst mogelijke kredietbeoordeling. Ons land houdt vaker dat soort verkiezingen dan vergelijkbare landen als Duitsland, Denemarken en Luxemburg, omdat in Nederland een kabinet zelden tot het einde van de rit blijft zitten.

Moody's verwacht evenwel dat de Nederlandse beleidsmakers verstandig met de overheidsfinanciën om blijven springen. De kredietbeoordelaar verwacht dat de Nederlandse staatsschuld volgend jaar zal dalen tot minder dan de helft van het bruto binnenlands product.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions