Clicky

 
Transport Online - Voorarrest Gökmen T. maximaal verlengd

Voorarrest Gökmen T. maximaal verlengd

Voorarrest Gökmen T. maximaal verlengd
22-03-2019 13:45 | Misdaad | auteur ANP

UTRECHT - De vermeende pleger van de aanslag in Utrecht, Gökmen T. blijft in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag het voorarrest met de maximale termijn van twee weken verlengd. Hij blijft in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

T. wordt verdacht van meervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk. Ook wordt hij verdacht van poging daartoe en van bedreiging, alles vanuit een terroristisch oogmerk. Waarschijnlijk handelde hij alleen.

Het onderzoek is nog in volle gang. Er wordt bekeken of de verdachte alleen vanuit een terreurmotief tot zijn daad kwam of dat er ook persoonlijke problemen speelden en mogelijk was geradicaliseerd. Er wordt onderzoek ingesteld naar de persoonlijkheid van T.

Zitting

Over twee weken kan het voorarrest worden verlengd met een gevangenhouding van negentig dagen. Binnen die termijn moet T. voor het eerst voor de rechter verschijnen, in een zogeheten pro-formazitting.

Door de dodelijke schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht afgelopen maandag kwamen drie mensen om het leven. Op klaarlichte dag nam de schutter in een tram in Utrecht mensen onder vuur. Drie andere mensen raakten zwaargewond. In Utrecht worden op vrijdagavond de slachtoffers van de schietpartij herdacht met een stille tocht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden