Tientallen doden door explosie op chemiepark in Oost-China

Tientallen doden door explosie op chemiepark in Oost-China
22-03-2019 11:21 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

PEKING - Een grote explosie op een chemiepark in China heeft tot nog toe 44 mensen het leven gekost. Negentig mensen raakten ernstig gewond, van wie 32 in kritieke toestand verkeren, zo maakten de autoriteiten van de Oost-Chinese stad Yancheng bekend.

Door de kracht van de explosie raakten gebouwen in de omgeving beschadigd en sneuvelden veel ruiten. Videobeelden tonen de vuurzee die ontstaat als de knal zich voordoet. De explosie zou zijn veroorzaakt door een brand in een fabriek voor pesticiden.

Volgens Chinese media moesten meer dan zeshonderd mensen behandeld worden aan verwondingen die ze door de ontploffing hadden opgelopen. Ze werden door zestien verschillende ziekenhuizen opgevangen. Ook kinderen die op een nabijgelegen kinderopvang verbleven, raakten gewond.

In China gebeuren vaker grote bedrijfsongevallen omdat bedrijven het niet zo nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften. Ook het bedrijf waar deze explosie plaatsvond zou volgens de China Daily in het verleden boetes opgelegd hebben gekregen vanwege het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden