Clicky

 
Transport Online - Wehkamp opent tweede distributiecentrum in Zwolle

Wehkamp opent tweede distributiecentrum in Zwolle

Wehkamp opent tweede distributiecentrum in Zwolle
22-03-2019 10:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZWOLLE - Vrijdag 22 maart opent Wehkamp haar tweede distributiecentrum in Zwolle. Dit nieuwe pand wordt gekoppeld aan het huidige gebouw, waardoor een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van ruim 100.000 m2. Met deze uitbreiding investeert Wehkamp in duurzame groei. Het nieuwe pand wordt geopend door wethouder René de Heer, CEO van Wehkamp Piet Coelewij en COO van Wehkamp Maarten Tibosch.

Met de bouw van het nieuwe gebouw is Wehkamp nog beter in staat om in te spelen op de snelle groei die het bedrijf doormaakt. Maarten Tibosch, COO Wehkamp; “We zijn een digitale organisatie en hebben bij dit nieuwe distributiecentrum dan ook flink geïnvesteerd in geavanceerde IT systemen van Knapp en Manhattan, waarmee we op een zeer efficiënte manier hogere volumes aankunnen en de leverbetrouwbaarheid nog verder verhogen naar ruim 99,9 procent. Samen met ons team en een netwerk van partners hebben we een distributiecentrum gecreëerd waarmee we onze unieke propositie kunnen waarmaken en nog verder kunnen doorontwikkelen.”

Duurzame groei

Wehkamp heeft, samen met vastgoedpartner WDP, gekozen voor duurzame groei. Dat is overal in en om het nieuwe gebouw terug te zien. Op het eerste gebouw lagen al 10.000 zonnepanelen, met de komst van dit tweede pand wordt het aantal zonnepanelen uitgebreid naar 15.000. Daarnaast is het pand voor 100 procent voorzien van ledverlichting en zijn er elektrische laadpalen geplaatst, ook voor fietsen. Regenwater wordt gebruikt om toiletten door te spoelen en rondom het pand is een ecologische tuin aangelegd. Door het effectief gebruik van energie is het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp ruim 30 procent energiezuiniger. Daarnaast voorziet het distributiecentrum in uitzonderlijk duurzaam pakketvervoer door de reductie van lucht in pakketten.

Prettige werkplek

Het nieuwe gebouw is niet alleen heel duurzaam en geavanceerd ingericht, het is ook een prettige werkplek voor alle Wehkamp collega’s. Er is veel aandacht besteed aan goede ergonomische werkplekken, voorzien van hulpmiddelen die het werk makkelijker maken. Tilliften, aan te passen tafels en elektrisch aangedreven karren. Ook goede klimaatregeling en veel daglicht was een punt van aandacht bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum. Daarnaast heeft Wehkamp plek gecreëerd voor ruim twintig participanten; medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment is Wehkamp nog op zoek naar nieuwe collega’s.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden