Transport Online - Vrachtwagenchauffeur rijdt al jaren zonder rijbewijs en heeft geen idee hoe tachograaf werkt

Vrachtwagenchauffeur rijdt al jaren zonder rijbewijs en heeft geen idee hoe tachograaf werkt

Vrachtwagenchauffeur rijdt al jaren zonder rijbewijs en heeft geen idee hoe tachograaf werkt
21-03-2019 17:02 | Overtredingen | auteur Redactie

DRIEBERGEN/OOSTERHOUT - De politie heeft donderdag 21 maart tijdens een transportcontrole op de A27 een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Etten-Leur bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij was niet in het bezit van het vrachtwagenrijbewijs maar ook niet van enig ander rijbewijs.

Specialisten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 07.45 uur op de A27 ter hoogte van Oosterhout een verhuiswagen van een landelijk verhuisbedrijf uit de omgeving Breda rijden. Na raadpleging van de politiesystemen bleek dat de apk van de vrachtwagen al een jaar verlopen was. Ter controle werd de verhuiswagen aan de kant gezet en toen de bestuurder naar zijn rijbewijs gevraagd werd antwoordde deze dat hij geen rijbewijs had, geen enkel rijbewijs en nooit gehad ook.

Tachograaf

Ter controle van de naleving van de regels betreffende de rij- en rusttijden vroegen de agenten naar de registratiekaart van de tachograaf. Daarop antwoordde de chauffeur dat hij die kaart niet had. Hij wist ook niet hoe een tachograaf werkt. Verder bleek dat het verhuisbedrijf niet in het bezit was van de verplichte transportvergunning om goederen over de Nederlandse wegen te mogen verveoren.

Concurrentievervalsing

De chauffeur wordt bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. In 2017 is hij ook al eens betrapt voor het rijden zonder rijbewijs. Voor de verlopen apk wordt proces-verbaal opgemaakt tegen het verhuisbedrijf. Boete bedraagt ongeveer 800 euro. Voor het niet gebruiken van de tachograaf krijgt het bedrijf een boete 4400 euro en de chauffeur een boete van 1100 euro. Het ontbreken van de vervoersvergunning wordt doorgezet naar de Inspectie Leegomgeving en Transport. Gebruikelijk is dat dit resulteert in een boete voor het bedrijf van 4300 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions