Clicky


MAN werkt aan toekomst met innoverende startups

MAN werkt aan toekomst met innoverende startups
21-03-2019 16:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEUSDEN - MAN Truck & Bus transformeert zich van bouwer van bedrijfsvoertuigen naar aanbieder van intelligent en duurzaam transport. Door nauw samen te werken met innoverende startups maakt MAN zich op voor de toekomst.

MAN Truck & Bus slaat een nieuwe weg in door innovatieve concepten te zoeken en ondersteunen. Tijdens de EIC Corporate Day op 19 maart in het MAN Forum in München hebben achttien startups hun ideeën op het gebied van elektromobiliteit, connected transport en intelligente logistiek gepitcht. MAN zocht zowel naar innovaties om in bestaande producten, services en processen te integreren, als naar ideeën om door te ontwikkelen in nieuwe businessmodellen.

"Succesvolle samenwerking met startups"

Christoph Herr, Senior Vice President Strategy & Product Management van MAN Truck & Bus, is ervan overtuigd dat een nauwe samenwerking met startups grote mogelijkheden biedt. “Flexibele en creatieve startups kunnen grote invloed hebben op de innovatiekracht van grote bedrijven als MAN. Dit zien we bijvoorbeeld al in ons CitE-project, en met succes. Uitbreiding van de samenwerking met innoverende startups is daarom een logische stap.”

Van transmissie tot analyse van motorgeluiden

Op het startup pitch-event liet bijvoorbeeld Mazaro uit België een baanbrekende transmissie voor elektrisch aangedreven trucks zien, toonde Insplorion uit Zweden een innovatief managementsysteem voor batterijen, en presenteerde het Nederlandse bedrijf OneWatt een systeem dat motorgeluiden analyseert en problemen opspoort voordat er schade ontstaat.

Ondersteuning van innovators en ondernemers

De EIC Corporate Day is een initiatief van de Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME). Dit instituut werd opgericht door de Europese Commissie, met als doel innovators, ondernemers, kleine bedrijven en wetenschappers te ondersteunen bij het realiseren van hun ideeën op het gebied van SME support & innovation, milieu, klimaatbescherming en energie.

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions