Clicky

 
Transport Online - Rutte: ook kijken naar samenwerking met Forum voor Democratie

Rutte: ook kijken naar samenwerking met Forum voor Democratie

Rutte: ook kijken naar samenwerking met Forum voor Democratie
21-03-2019 13:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - Het kabinet zal ook kijken of Forum voor Democratie (FVD) wil samenwerken met het kabinet in de Eerste Kamer. Er zal volgens premier Mark Rutte per onderwerp worden gekeken naar meerderheden. "Ik zou er ook op rekenen dat de partij die de grootste is geworden daartoe bereid is", zei Rutte in Brussel waar hij is voor een Europese top.

Hij feliciteerde FVD-leider Thierry Baudet met het feit dat diens partij de grootste is geworden in de Eerste Kamer. Het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie verloor daar zijn meerderheid. De coalitie moet op zoek naar zeven zetels in de senaat. Rutte vindt dat zijn VVD een "fatsoenlijke uitslag heeft behaald". De partij verloor een zetel.

Rutte zei dat hij uitziet naar het contact met Baudet en zijn partij "om te kijken hoe wij tot verstandige meerderheden kunnen komen". Hij hoopt dat Forum bereid is "de basis onder het bestuur van Nederland te versterken". Rutte heeft nog geen contact gehad met Baudet sinds de uitslag van de verkiezingen bekend werd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden