Clicky


Gemeente Zandvoort investeert 4 miljoen in terugkeer Formule 1

Gemeente Zandvoort investeert 4 miljoen in terugkeer Formule 1
21-03-2019 12:13 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - De gemeente Zandvoort is bereid over de periode 2019-2022 maximaal 4 miljoen euro te investeren in de terugkeer van de Formule 1 naar de badplaats. In een bericht laat de gemeente weten dat het bedrag bestemd is voor de ontwikkeling en uitvoering van een verkeers- en mobiliteitsplan.

De gemeente zegt mee te willen werken aan een 'optimale bereikbaarheid' van het evenement en daarbij samen met partners te willen werken aan een structurele oplossing. Ook wil het zogenoemde 'side-events' rond het evenement mede bekostigen.

Wethouder Ellen Verheij: "Wij zijn graag bereid te investeren in een terugkeer van de Formule 1 op het mooiste circuit van Nederland. Ook zijn we trots op ons circuit en willen daar graag wat voor doen.''

Belastingen

De bijdrage wordt gehaald uit een verhoging van de toeristenbelasting met 50 cent per overnachting. Volgens de gemeente is die de laatste jaren niet verhoogd en blijft die ook nu een van de laagste in de regio. De rest van het bedrag komt uit de forensenbelasting en er komt een miljoen uit de strategische investeringsagenda.

Het circuit van Zandvoort is momenteel in onderhandeling met de overkoepelende organisatie van de Formule 1 om de race terug te halen naar Nederland.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions