Clicky

 
Transport Online - Hoorzitting VS over veiligheid luchtvaart

Hoorzitting VS over veiligheid luchtvaart

Hoorzitting VS over veiligheid luchtvaart
21-03-2019 09:26 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse Senaat plant een hoorzitting op 27 maart over luchtvaartveiligheid na twee fatale vliegtuigongevallen met Boeing 737 MAX 8-toestellen sinds oktober. Ook zal het later nog een tweede hoorzitting houden met Boeing en andere fabrikanten, aldus overheidsfunctionarissen.

De hoorzitting over federaal toezicht op de commerciële luchtvaart door de senaatscommissie voor luchtvaart is met onder meer Dan Elwell van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA, voorzitter Robert Sumwalt van de Nationale Transport Veiligheidsraad en inspecteur-generaal Calvin Scovel van het ministerie van Transport.

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft zich aangesloten bij het strafrechtelijk onderzoek naar de certificering van de 737 MAX. Dat meldt de Seattle Times. De dienst zal samen met het Amerikaanse ministerie van Transport onderzoeken hoe de FAA-certificering van het vliegtuig tot stand is gekomen.

Sinds het neerstorten van een 737 MAX van Ethiopian Airlines vorige week staan alle ruim 300 toestellen van dit type bij luchtvaartmaatschappijen wereldwijd aan de grond. Het was de tweede crash met veel doden met dit toestel binnen een half jaar.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden