Transport Online - Marineschip onderschept wederom grote hoeveelheid cocaïne

Marineschip onderschept wederom grote hoeveelheid cocaïne

Marineschip onderschept wederom grote hoeveelheid cocaïne
20-03-2019 17:02 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HELDER - Het marineschip Zr.Ms. Zeeland heeft afgelopen donderdag een zeilschip met circa 500 kg cocaïne onderschept in de Caribische Zee.

Zr.Ms. Zeeland is een patrouilleschip van de Koninklijke Marine en vaart als stationsschip in de West. Een van haar taken is het uitvoeren van counterdrugsoperaties. Dit doet zij in samenwerking met de Amerikaanse Joint Interagency Task Force South.

Bij het aan boord gaan van het zeilschip vond het Amerikaanse kustwachtteam dat geëmbarkeerd is aan boord van de Zeeland vrijwel direct de balen met cocaïne. De drugs en opvarenden zijn door Zr.Ms. Zeeland overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Stationsschip

Zr.Ms. Zeeland is sinds afgelopen december het stationsschip in het Caribisch Gebied. Zij heeft in die periode al een zogenoemde go fast-boot aangehouden en daarbij een grote hoeveelheid verdacht geld aangetroffen. Ook heeft zij een drugstransport verstoord, waarbij er door een schip pakketten - vermoedelijk drugs - overboord werden gezet. In januari deed de Zeeland een recordvangst van 2000kg harddrugs, die aan boord van een speedboot werden gesmokkeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions