Transport Online - Automaker BMW geeft winstwaarschuwing

Automaker BMW geeft winstwaarschuwing

Automaker BMW geeft winstwaarschuwing
20-03-2019 10:30 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

MÜNCHEN - Automaker BMW heeft gewaarschuwd dat de winst dit jaar "duidelijk onder'' die van vorig jaar uitkomt. Het Duitse bedrijf gaat daarom voor 22 miljard euro aan besparingen doorvoeren. Vorige week had BMW bij de jaarcijfers al kostenbesparingen aangekondigd, maar toen was er nog geen bedrag aan gehangen.

BMW verwacht dat, door onder meer de gevolgen van handelsconflicten en de voor autobouwers overgang naar elektrische auto's, de brutowinst met meer dan 10 procent daalt. Ook de brexit zorgt voor veel onzekerheid en mogelijk extra kosten.

De tweede maker van luxeauto's ter wereld wil daarom snoeien in het aantal verschillende modellen dat het verkoopt. Ook moet de ontwikkelingstijd met tot wel een derde korter worden en moet het personeelsbestand dit jaar gelijk blijven. Meer verschillende modellen moeten bovendien dezelfde onderdelen gebruiken.

De winstmarge op auto's gaat volgens BMW omlaag naar tussen de 6 en 8 procent. Volgens financieel directeur Nicolas Peter kan dat nog lager uitvallen als de situatie verder verslechtert. Het Beierse merk, dat ook eigenaar is van Mini en Rolls-Royce, heeft een langetermijndoel voor een winstmarge van 8 tot 10 procent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions