Bayer verliest zaak over onkruidverdelger Roundup

Bayer verliest zaak over onkruidverdelger Roundup
20-03-2019 09:41 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

SAN FRANCISCO - Chemieconcern Bayer heeft een nederlaag geleden in de eerste ronde van een zaak over onkruidverdelger Roundup. Een Amerikaan had de zaak aangespannen omdat hij kanker zou hebben gekregen door het gebruik van het goedje. Een jury in San Francisco bepaalde dat Roundup inderdaad verantwoordelijk is voor de ziekte van de man. In een volgende fase moet de jury beslissen over de schadevergoeding.

Het is al de tweede zaak waarin Roundup door de rechtbank als kankerverwekkend wordt aangemerkt. Het middel werd door Monsanto op de markt gebracht. Dat Amerikaanse bedrijf werd door Bayer overgenomen.

Volgens juridische experts komt het moment voor een schikking voor Bayer met de nieuwe uitspraak een stap dichterbij. De jurybeslissing bewijst dat de eerste uitspraak geen fout was en leidt mogelijk tot een vloed aan nieuwe zaken die nu snel zullen worden aangespannen.

Bayer betreurt de beslissing van de jury. Het bedrijf meent dat "de wetenschap bevestigt dat onkruidverdelgers op basis van glyfosaat geen kanker veroorzaken''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden