Transport Online - Aanvaring vrachtschip en cruiseschip op de Waal [+foto]

Aanvaring vrachtschip en cruiseschip op de Waal

Aanvaring vrachtschip en cruiseschip op de Waal [+foto]
20-03-2019 08:24 | Incidenten | auteur ANP

NIJMEGEN - Rijkswaterstaat en de brandweer hebben alle passagiers van een cruiseschip gehaald dat midden op de Waal ligt na een aanvaring met een vrachtschip. Er waren 240 mensen aan boord, 160 passagiers en 80 bemanningsleden. De bemanning blijft aan boord. De passagiers zijn met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd, zo meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

De MS Edelweiss van de Zwitserse rederij Scylla botste rond 4.00 uur tegen een vrachtschip geladen met auto's. Er was brand op het passagiersschip maar die was snel onder controle.

Volgens de veiligheidsregio zijn de passagiers geschrokken, maar zijn er geen gewonden. Het cruiseschip is na de aanvaring tegen een pijler van de spoorbrug gebotst. Daardoor is een gat in de romp van het schip ontstaan en brak brand uit. Het schip ligt midden op de Waal tegen de pijler aan.

Het treinverkeer is uit voorzorg stilgelegd, de pijler moet worden gecontroleerd. ProRail verwacht dat het treinverkeer woensdag hinder zal ondervinden van het incident.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,655
Diesel1,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions