Transport Online - Rechter bepaalt opnieuw dat vrachtwagens Jost Group niet in beslag mogen worden genomen

Rechter bepaalt opnieuw dat vrachtwagens Jost Group niet in beslag mogen worden genomen

Rechter bepaalt opnieuw dat vrachtwagens Jost Group niet in beslag mogen worden genomen
19-03-2019 19:43 | Buitenland | auteur Redactie

WEISWAMPACH - De vrachtwagens van het Luxemburgs/Belgische transportbedrijf Jost Group mogen voorlopig niet in beslag worden genomen. Dat heeft de Rechtbank van Eerste Aanleg in Luik bepaald.

De rechter gaat hierbij voorbij aan de wens van het Federaal Parket die beslag wilde leggen op 300 vrachtwagens van de Jost Group in verband met verdenking van sociale dumping.

"We verwelkomen deze positieve stap voorwaarts!", laat Jost Group maandag in een verklaring weten. "De rechtsstaat wordt gered en de voertuigen kunnen vrij bewegen. Jost Group verwelkomt deze beslissing en betreurt het dat de Belgische media in deze zaak alleen is afgegaan op communicatie van het Openbaar Ministerie. Dit heeft een nadelige invloed gehad op het vermoeden van onschuld dat iedereen in een democratische staat moet krijgen."

"Jost Group hernieuwt haar vertrouwen in de rechtbank en weerlegt de beschuldigingen die tegen hen zijn ingebracht", besluit het bedrijf.

Ook op 27 januari heeft de Rechtbank van Eerste Aanleg van Luik de inbeslagname door de federale procureur-generaal van meer dan 300 vrachtwagens verboden. Het Federaal Parket had dit vonnis echter aangevochten, maar is nu dus in het ongelijk gesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions