Ryanair mag personeel Eindhoven niet ontslaan

Ryanair mag personeel Eindhoven niet ontslaan
19-03-2019 17:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Het personeel van Ryanair dat vloog vanaf de basis in Eindhoven mag niet worden ontslagen. Uitkeringsinstantie UWV heeft besloten om de Ierse prijsvechter geen toestemming te geven voor een ontslag op basis van economische gronden.

Ryanair sloot vorig jaar de basis in Eindhoven en vroeg vervolgens collectief ontslag aan bij het UWV voor al het in Nederland gevestigde personeel, naar eigen zeggen vanwege slechte bedrijfseconomische prestaties.

Maar de betreffende circa dertig piloten en cabinemedewerkers moeten van het UWV toch in dienst blijven. Volgens de vakbonden zitten ze met behoud van salaris thuis en hoeven ze alleen vluchten te accepteren van Ryanair die beginnen en eindigen in Eindhoven. Die zijn er momenteel niet. Ryanair kan nog proberen er individueel met zijn mensen uit te komen of naar de kantonrechter stappen.

Het UWV ging in januari al mee in het bezwaar van de bonden die vonden dat de ontslagaanvraag niet in behandeling mocht worden genomen. Ryanair leverde vervolgens extra argumentatiemateriaal, maar kreeg uiteindelijk toch nul op het rekest. De luchtvaartmaatschappij was niet direct bereikbaar voor commentaar.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden