Transport Online - CoolCat failliet verklaard door rechter

CoolCat failliet verklaard door rechter

CoolCat failliet verklaard door rechter
19-03-2019 17:06 | Financieel | auteur ANP

HOUTEN - De Nederlandse onderdelen van kledingwinkelketen CoolCat zijn door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. Bij de in 1979 door ondernemer Roland Kahn opgerichte onderneming werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers.

Maandag werd bekend dat het bedrijf faillissement aanvroeg voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse onderdelen vallen buiten het faillissement. De curator gaat nu de opties voor de boedel bekijken, waaronder een mogelijke doorstart.

Net als veel andere winkelketens kampt CoolCat met "zeer uitdagende" marktomstandigheden. Het bedrijf sloot jaren achtereen met "aanzienlijke verliezen". De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje.

CoolCat telt in Nederland tachtig winkels. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Ook heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions