Kamer debatteert nog niet over 'Utrecht'

Kamer debatteert nog niet over 'Utrecht'
19-03-2019 17:03 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamer zal dinsdag niet debatteren met premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) over de dodelijke schietpartij van maandag in Utrecht. PVV-leider Geert Wilders, die het debat had aangevraagd, kreeg hiervoor alleen steun van Forum voor Democratie.

De kwestie kwam dinsdag ook al uitgebreid aan de orde in het wekelijkse vragenuur van de Kamer. FVD-voorman Thierry Baudet steunde het verzoek van Wilders. Alle andere partijen willen ook een debat, maar pas als er meer informatie beschikbaar is over de gebeurtenissen.

Wilders heeft een motie van wantrouwen aangekondigd tegen Grapperhaus, omdat hij hem verantwoordelijk houdt voor de vrijlating van de verdachte van de schietpartij. Die werd ondanks een fors strafblad onlangs op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie verzette zich daar niet tegen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden