Transport Online - Voorlopige hechtenis Gökmen T. op 1 maart onder voorwaarden geschorst

Voorlopige hechtenis Gökmen T. op 1 maart onder voorwaarden geschorst

Voorlopige hechtenis Gökmen T. op 1 maart onder voorwaarden geschorst
19-03-2019 13:42 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - Politie en Openbaar Ministerie hebben gisteren bekendgemaakt dat een verdachte is aangehouden voor het schokkende schietincident in Utrecht van 18 maart 2019, namelijk Gökmen T. In de media wordt onder meer bericht over een lopende strafzaak tegen deze verdachte.

Zedenzaak

De man wordt verdacht van een verkrachting in juli 2017. Hij zat sinds 25 augustus 2017 in voorlopige hechtenis. De rechtbank Midden-Nederland heeft op 21 september 2017 de voorlopige hechtenis van de verdachte onder voorwaarden geschorst. Dit betekent dat iemand onder voorwaarden in vrijheid wordt gesteld. Na ruim een jaar werd duidelijk dat de verdachte zich niet aan deze voorwaarden hield. Hij werkte niet mee aan het opstellen van een persoonlijkheidsonderzoek en een rapport van de reclassering. Daarom heeft de rechtbank op 4 januari 2019 op verzoek van het OM de schorsing opgeheven. De verdachte zat toen weer vast.

De man heeft op 22 januari vervolgens opnieuw schorsing van zijn voorlopige hechtenis verzocht en daarbij toegezegd zich nu wel aan alle voorwaarden te zullen houden. De rechtbank heeft dit verzoek op 31 januari 2019 afgewezen. Verdachte is daartegen in hoger beroep gegaan bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het gerechtshof heeft de behandeling van het hoger beroep op de zitting van 20 februari 2019 aangehouden om de verdachte op een volgende zitting in persoon te horen.

Nadat de verdachte vervolgens ter zitting van het gerechtshof op 27 februari 2019 uitdrukkelijk had verklaard ook mee te zullen werken aan een persoonlijkheidsonderzoek en een rapportage van de reclassering heeft het gerechtshof- conform de standpunten van de verdediging en het OM -  de voorlopige hechtenis van verdachte per 1 maart 2019 wederom onder voorwaarden geschorst.

Op de regiezitting van de zedenzaak bij de rechtbank op 4 maart 2019 is gesproken over de voortgang van het onderzoek. In de zaak moet nog een aantal getuigen worden gehoord. Tijdens die zitting is de voorlopige hechtenis niet opnieuw aan de orde gesteld. De inhoudelijke behandeling van deze zedenzaak staat gepland op 15 juli 2019 bij de rechtbank Midden-Nederland. 

Andere strafzaken

De man was ook in twee andere recente strafzaken verdachte. Hij is op 4 maart 2019 door de politierechter veroordeeld voor een winkeldiefstal op 15 oktober 2018 tot een gevangenisstraf van 2 weken, waarvan 1 week voorwaardelijk. Op 5 maart 2019 heeft de politierechter hem veroordeeld tot 4 maanden cel voor een inbraak op 13 september 2018. Deze veroordelingen zijn nog niet onherroepelijk.

In de media wordt ook gesproken over een veroordeling in 2014 voor poging doodslagin 2013. In deze zaak heeft de meervoudige kamer de verdachte veroordeeld voor illegaal wapenbezit en een poging tot diefstal. Voor die zaak is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 49 voorwaardelijk. Hij is vrijgesproken van poging tot doodslag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions