Transport Online - Britse werkloosheid op laagste niveau sinds 1975

Britse werkloosheid op laagste niveau sinds 1975

Britse werkloosheid op laagste niveau sinds 1975
19-03-2019 12:10 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - De Britse arbeidsmarkt lijkt nog in blakende gezondheid te verkeren, ondanks de onzekerheid rond de brexit. De werkloosheid is gedaald tot het laagste niveau in meer dan vier decennia. Daarnaast stijgen de lonen hard.

Het Britse nationale statistiekbureau maakte bekend dat de werkloosheid in de periode van november tot en met januari is gedaald tot 3,9 procent. Dat is het laagste niveau sinds 1975. De wekelijkse lonen exclusief bonussen stegen 3,4 procent ten opzichte van een jaar eerder, de sterkste stijging sinds 2008.

De lage werkloosheidscijfers zijn een lichtpuntje te midden van sombere prognoses over de groei van de Britse economie. Zo stelde het ministerie van Financiën vorige week nog de verwachtingen voor economische groei in 2019 naar beneden bij.

Economen van ING schrijven in een reactie dat niet alle gegevens op een sterke arbeidsmarkt wijzen. Zo is ook het aantal uitkeringsaanvragen gestegen, wat erop wijst dat Britten zonder de juiste opleiding buiten de boot vallen. Andere kenners denken dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de arbeidsmarkt verzwakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions