Luchthaven Frankfurt voorziet verdere groei

Luchthaven Frankfurt voorziet verdere groei
19-03-2019 08:41 | Buitenland | auteur ANP

FRANKFURT - De luchthaven van Frankfurt verwacht dit jaar 2 tot 3 procent meer passagiers te verwerken ten opzichte van vorig jaar. Dat stelt het moederbedrijf van het vliegveld, Fraport, bij de bekendmaking van de jaarcijfers. Vorig jaar reisden 69,5 miljoen passagiers via de luchthaven van Frankfurt.

Frankfurt is een van de grootste luchthavens van Europa. De Duitse luchthaven vervoerde nog wel minder passagiers dan Schiphol waar vorig jaar 71 miljoen passagiers met het vliegtuig aankwamen of vertrokken. Ook de Londense luchthaven Heathrow, Charles de Gaulle in Parijs en de luchthaven in Istanbul behoren tot de vijf grootste knooppunten in Europa.

Fraport, dat naast het vliegveld van Frankfurt ook onder meer luchthavens in Brazilië, Griekenland en Turkije uitbaat, zag de omzet met 18,5 procent stijgen tot 3,5 miljard euro. Onder de streep bleef daar 505,7 miljoen euro van over, een toename van 40 procent ten opzichte van een jaar eerder.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden