Clicky

 
Transport Online - TLN: 'Met blokkade dupeer je mensen'

TLN: 'Met blokkade dupeer je mensen'

TLN: 'Met blokkade dupeer je mensen'
18-03-2019 17:04 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - De Franse branchevereniging FNTR blokkeert vanaf vannacht 00.00 de Franse A16 ter hoogte van Ghyvelde, uit protest tegen de blokkade van douaniers bij Calais. Zeer zorgelijk, vindt TLN.

​Een lokale afdeling in Pas-de-Calais van de Fédération Nationale des Transports Routiers (FNTR), organiseert de blokkade. "Na de gele hesjes, de sneeuw en de acties van de douaniers is voor ons de maat nu vol!", aldus de FNTR. De lokale afdeling van de FNTR denkt met de blokkade een doorbraak te kunnen forceren: ‘Wij roepen de overheid op om haar verantwoordelijkheid te nemen en deze situatie met het douanepersoneel op te lossen. Dit heeft al veel te lang geduurd!’​

‘Met blokkade dupeer je mensen’

TLN snapt de frustratie van de Franse transportondernemers, zegt Elmer de Bruin, international affairs manager van TLN. "Ze hebben gelijk: het wordt vervoerders in Frankrijk erg lastig gemaakt. Met blokkades van de gele hesjes en nu de blokkades van de douaniers daar nog bij. Maar om nu te protesteren tegen een blokkade door nóg een blokkade te organiseren, dat vinden wij vreemd. TLN is principieel tegen blokkades van snelwegen, want je dupeert hier altijd mensen mee. De transporteurs die wel gewoon doorgaan met werken hebben al last van de acties van de douaniers, en straks ook nog van hun collega-vervoerders."

Vertragingen en schade

Franse douaniers voeren al sinds 4 maart actie voor meer collega’s, meer loon en betere arbeidsvoorwaarden, met blokkades. In Calais laten ze vrachtauto’s mondjesmaat door, waardoor die met flinke vertragingen via Eurotunnel of ferry in het Verenigd Koninkrijk aankomen. Sommige transporteurs hebben vertragingen tot anderhalve dag, met per bedrijf duizenden euro’s en soms tienduizenden euro’s schade als gevolg. 

TLN en enkele transportbedrijven vroegen eind vorige week aandacht voor dit probleem​, en roepen de Franse overheid op een eind te maken aan de blokkades.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions