Clicky


45 nieuwe DAF's voor Mainfreight Transport Nederland

45 nieuwe DAF's voor Mainfreight Transport Nederland
18-03-2019 13:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

'S-HEERENBERG - Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het gaat om LF 180 en LF 210 14t bakwagens, CF 300 bakwagens, CF 410 LZV trekkers, CF 340 trekkers en XF 450 trekkers. Met name het lage verbruik van de eerder ingezette nieuwe generatie DAF Euro 6 voertuigen spreekt aan en leidt tot lage TCO-cijfers. Dealer Allers Bedrijfswagens B.V. draagt zorg voor de aflevering van de nieuwe DAF trucks.

"We hebben een jarenlange relatie met DAF en we zijn zeer tevreden over de producten", aldus Bertil ter Maat Managing Director bij het transportbedrijf. "Al sinds 1963 rijden we met dit merk. Momenteel bestaat ons wagenpark uit 350 eigen trucks en 75 procent daarvan is DAF. De trucks zijn prettig om mee te werken, makkelijk in onderhoud en leveren goede prestaties."

Van 65.000 tot 185.000 kilometer per jaar

Mainfreight Transport Nederland zet de nieuwe voertuigen in voor verdeling van stukgoed en groupage binnen Europa. De LF/CF doen met name wat fijnmazigere distributie en de XF de langere afstanden. Afhankelijk van types gaat het om jaarkilometrages van 65.000 (LF) tot 185.000 (XF, dubbelbemand). Waarbij de routes leiden door heel Europa.

"We rijden over het algemeen 7 tot 8 jaar met een truck en kunnen dan vaak tegen het einde pas echt zeggen wat die gekost heeft. Bij DAF zijn de kosten tot nu toe altijd binnen de verwachting. De ervaringen van de chauffeurs met DAF zijn ook goed. Ze zijn zelfs super enthousiast over de nieuwe generatie. De trucks zijn stil, comfortabel en lijken voor de chauffeur gemaakt."

Onderhoud in eigen beheer

"Het onderhoud van onze trekkers doen we helemaal zelf. Onze monteurs zijn geschoold en getraind door DAF. We hebben DAVIE-diagnoseapparatuur en gebruiken originele onderdelen. Met DAF en Allers Bedrijfswagens onderhouden we een nauw contact. Ook dat verloopt altijd erg prettig en is nog een extra reden om bij DAF te blijven."

Wereldwijde logistieke dienstverlener

Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener en heeft momenteel 240 vestigingen in 22 landen en telt meer dan 7.000 teamleden wereldwijd. Het bedrijf is opgericht in 1978 door Bruce Plested, Executive Chairman, en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste supply chain logistics provider in Nieuw-Zeeland en Australië.

De dienstverlening bestaat onder andere uit air & ocean freight, logistic services en distributieoplossingen voor groupage, deel- & compleetladingen, express-distributie en koerierszendingen. Daarnaast biedt Mainfreight diverse extra services aan zoals co-packing, value added services, inklaringen, palletruil, packaging en verzekeringen. De afgelopen maanden is flink geinvesteerd in nieuwe vestigingen, zoals warehouses in ’s-Heerenberg, Born en Zaltbommel en crossdocks in Genk en in Zwijnaarde.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions