'OM Italië opent onderzoek naar ING'

'OM Italië opent onderzoek naar ING'
18-03-2019 13:45 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

MILAAN - Het Openbaar Ministerie in Milaan opent een onderzoek naar witwaspraktijken bij de Italiaanse tak van ING. Dat schrijft zakenkrant Il Sole 24 Ore op basis van ingewijden. Volgens bronnen van de krant wordt de bank binnen enkele uren op een formele lijst van onderzochte banken gezet.

Een woordvoerder van ING in Nederland kon niet direct inhoudelijk reageren, omdat een mogelijk onderzoek van het OM in Italië nog niet bekend was. Wel stelde hij dat "als dit zo is, wij aan onderzoeken meewerken''. ING Italië gaf geen commentaar en het Italiaanse OM was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Dit weekend werd bekend dat ING in Italië op de vingers is getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank is in gesprek met de lokale toezichthouder over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen worden geen nieuwe klanten aangenomen.

ING heeft in Italië, waar het sinds 2001 actief is met zijn consumentenbank, circa 900 medewerkers. De omzet van het onderdeel kwam afgelopen jaar uit op 231 miljoen euro, bij een totaalomzet van ING van iets meer dan 18 miljard euro.

ING kwam in september vorig jaar tot een schikking met justitie in Nederland. Het financiële concern betaalde in totaal 775 miljoen euro omdat het te weinig deed om te voorkomen dat klanten geld konden witwassen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden