Clicky


 


Politie verstoort ochtendspits op A28 met langzaamaanactie

Politie verstoort ochtendspits op A28 met langzaamaanactie [+foto]
18-03-2019 08:43 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

HAREN - De politie is maandagochtend gestart met hun langzaamactie over de A28 van Groningen richting Meppel.

De colonne, die rond 7:00 uur vetrok vanaf de Schweitzerlaan in Groningen, bestond uit circa 20 voertuigen van politie, brandweer, ambulance en douane. De politie heeft deze actie georganiseerd omdat zij aandacht willen vragen voor een beter pensioen. De colonne zal met 66 kilometer per uur vanaf Groningen over de A28 richting Meppel rijden. De snelheid staat symbool voor de snelheid van de pensioenleeftijd die de dienders willen behouden. De actiecolonne maakt deel uit van een landelijke actie van verschillende vakbonden.

Bij Meppel zal de colonne met eenheden uit Noord-Nederland de snelweg verlaten en wordt het stokje overgenomen door eenheden van de regio Oost-Nederland. De colonne zal uiteindelijk eindigen in Den Haag.

Naar verwachting gaan ruim vijfhonderd agenten uit het noorden vandaag naar Den Haag om daar te demonstreren op het Malieveld. In totaal worden er op het Malieveld zo'n tienduizend demonstranten verwacht.

De politie overtreedt met de actie de wet niet. De minimale snelheid op autosnelwegen in Nederland bedraagt 60 kilometer per uur. De politie is ook niet bang dat er ongelukken zullen gebeuren aan het einde van de colonne. De staart van de colonne wordt beveiligd door voertuigen van de landelijke eenheid van de politie. Automobilisten die achter de actiecolonne belanden zullen rekening moeten houden met een vertraging van ruim een half uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats