Transport Online - Havenarbeiders Rotterdam leggen werk neer

Havenarbeiders Rotterdam leggen werk neer

Havenarbeiders Rotterdam leggen werk neer
17-03-2019 23:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ROTTERDAM - Arbeiders in de haven van Rotterdam leggen vanaf zondagnacht het werk neer om hun eis voor de bevriezing van de AOW-leeftijd kracht bij te zetten. De acties beginnen om middernacht, omdat de nachtdienst bij uitstek een voorbeeld is van zwaar werk dat na je 66e niet meer te doen is, aldus vakbond FNV.

FNV-bestuurder Niek Stam verwacht dat 's nachts vijfhonderd tot zevenhonderd leden het werk neerleggen, gevolgd door nog eens zevenhonderd havenarbeiders van de dagploeg. Dat komt volgens hem neer op zo’n 80 procent van alle medewerkers die normaal gesproken in touw zijn.

Bedrijven die worden getroffen, zijn onder meer actief in container- en bulkoverslag. Er wordt verwacht dat bijna alle terminals in Rotterdam 24 uur komen plat te liggen. Ook in de havens van Amsterdam en Zeeland vinden acties plaats.

Maandag geldt in veel sectoren als landelijke actiedag voor het pensioen. Zo zijn er acties in stads- en streekvervoer, de bouw, de metaal en de schoonmaak. Ook medewerkers van politie, douane, brandweer en ambulance gaan actievoeren. Door het hele land zijn actiebijeenkomsten en manifestaties.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen