Clicky

 
Transport Online - ING ook in Italië op de vingers getikt

ING ook in Italië op de vingers getikt

ING ook in Italië op de vingers getikt
16-03-2019 23:36 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - ING is ook in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank is in gesprek met de lokale toezichthouder over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen worden geen nieuwe klanten aangenomen.

De tekortkomingen zijn aan het licht gekomen tijdens een inspectie die de Italiaanse centrale bank heeft uitgevoerd tussen oktober 2018 en januari 2019. ING wijst erop dat al sinds 2017 hard gewerkt wordt aan nieuw beleid om dergelijke risico's in de toekomst uit te bannen.

ING kwam in september vorig jaar tot een schikking met justitie in Nederland. Het financiële concern betaalde in totaal 775 miljoen euro omdat het te weinig deed om te voorkomen dat klanten geld konden witwassen. Dat kwam de bank op veel maatschappelijke en politieke verontwaardiging te staan.

ING heeft in Italië 1,2 miljoen klanten, aldus een woordvoerder. Het is niet duidelijk hoelang de bank geen nieuwe klanten mag werven. Of de zaak tot een mogelijk nieuwe boete leidt, is eveneens onduidelijk. ING heeft daar volgens de zegsman op voorhand in ieder geval geen geld voor opzij gezet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions