Transport Online - 50e dode door schietpartij in moskee Nieuw-Zeeland

50e dode door schietpartij in moskee Nieuw-Zeeland

50e dode door schietpartij in moskee Nieuw-Zeeland
16-03-2019 23:24 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

WELLINGTON - Het dodental door de schietpartij in twee moskeeën in Christchurch is gestegen naar vijftig. De Nieuw-Zeelandse politiecommissaris Mike Bush heeft zondagmorgen (plaatselijke tijd) gezegd dat het lichaam van nog een slachtoffer is gevonden in een van de islamitische gebedshuizen.

"Tot mijn leedwezen moet ik u ervan op de hoogte brengen dat het aantal mensen dat door deze gebeurtenis om het leven is gekomen nu is opgelopen tot vijftig. Afgelopen nacht hebben we alle slachtoffers kunnen weghalen op beide locaties. Daarbij hebben we nog een andere dode ontdekt'', aldus Bush tijdens een persconferentie. Het aantal gewonden door de bloedige aanslag is eveneens vijftig, zei hij. Van hen liggen er nog 36 in het ziekenhuis.

Twee verdachten die zijn aangehouden tijdens of net na het bloedbad dat de rechts-extremist Brenton Tarrant (28) aanrichtte, hebben niets te maken met de zaak. Ze werden opgepakt bij een politiekordon omdat er een vuurwapen in hun auto lag. Een vrouw is vrijgelaten, een man zit nog vast op verdenking van overtreding van de wapenwet.

"Op dit moment is maar één persoon in staat van beschuldiging gesteld in verband met deze aanslagen'', zei Bush. Een derde gearresteerde man wordt maandag voorgeleid bij de rechter. Hij zou een "raaklijn'' kunnen hebben met de schietpartij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions