Clicky


Tiener slaat ei stuk op hoofd rechtse senator Fraser Anning

Tiener slaat ei stuk op hoofd rechtse senator Fraser Anning [+video]
16-03-2019 20:29 | Buitenland | auteur ANP

MELBOURNE - De tiener die zaterdag demonstratief een ei stuksloeg op het hoofd van de uiterst rechtse Australische senator Fraser Anning is een held op internet. Op de site GoFundMe kwam in enkele uren tijd 8000 dollar binnen voor juridische steun en "meer eieren''. Het doel van de fondswervingsactie ten behoeve van #eggboy was 2000 dollar.

De jongen sloeg om zijn afkeer te tonen van het bloedbad in Christchurch toe tijdens een rechtse bijeenkomst in Melbourne. Anning stond te praten met verslaggevers na te hebben verkondigd dat de islam "het religieuze equivalent van fascisme'' is. Vrijdag kwam de omstreden politicus onder vuur te liggen door op Twitter te suggereren dat het doodschieten van 49 islamitische gelovigen een gevolg was van het Nieuw-Zeelandse immigratiebeleid.

De 17-jarige eiertikker, die zijn actie zelf filmde met zijn telefoon, kreeg na zijn daad een hoek van Anning en werd vervolgens te grazen genomen door een aantal van diens geestverwanten. Deze hielden hem in een houdgreep totdat de politie arriveerde. Justitie stelt een onderzoek in naar het incident en de wraak van Anning.