Clicky


Vermiste Puttenaar Henk Grift dood gevonden in Luxemburg

Vermiste Puttenaar Henk Grift dood gevonden in Luxemburg
16-03-2019 15:37 | Binnenland | auteur Redactie

PUTTEN - De in februari gevonden stoffelijke resten in het bos rond de Luxemburgse plaats Troisvierges zijn van de vermiste Puttenaar Henk Grift, meldt de politie zaterdag. Eind februari kwam vanuit de politie in Luxemburg het bericht dat in een stuk bos in het noorden van het land, bij Troisvierges, stoffelijke resten waren aangetroffen.

In hun onderzoek naar de identiteit leidde het spoor naar Nederland, waarop zij contact hebben gelegd met de Nederlandse politie. Een DNA-match heeft nu bevestigd dat het gaat om de sinds 2015 vermiste Henk Grift uit Putten. Het onderzoek in Luxemburg naar de doodsoorzaak loopt nog.

De toen 67-jarige Henk Grift verdween op zaterdag 21 februari 2015 van huis. Hij werd kort na zijn vertrek nog gezien in een trein richting Amersfoort, sindsdien is niets meer van hem vernomen. Zowel het basisteam als recherche hebben deze vermissing uitgebreid onderzocht. Alle aanknopingspunten voor onderzoek zijn aangegrepen, maar dat heeft niet voor opheldering in deze zaak kunnen zorgen; de Puttenaar bleef spoorloos. Er waren aanwijzingen in het onderzoek die duidden op een vrijwillig vertrek.

De recherche werkt intensief samen met de autoriteiten in Luxemburg. Daar vindt verder onderzoek plaats naar de doodsoorzaak en hoe lang de stoffelijke resten in het bos hebben gelegen.

Foto's

  • Van de Brug
    Van de Brug