Italië onderzoekt raadselachtige dood 'bunga-bungamodel' Imane Fadil

Italië onderzoekt raadselachtige dood 'bunga-bungamodel' Imane Fadil
15-03-2019 20:18 | Buitenland | auteur ANP

MILAAN - De Italiaanse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de raadselachtige dood van een model. Imane Fadil was herhaaldelijk van de partij op de zogeheten bunga-bungafeesten van oud-premier Silvio Berlusconi.

Fadil overleed op 1 maart in een ziekenhuis in Milaan. Daar was ze een maand eerder opgenomen met ernstige buikpijn. De vrouw vertelde vrienden en haar advocaat destijds dat ze was vergiftigd. Of dat klopt is onduidelijk. Hoofdaanklager Francesco Greco zei tegen persbureau Reuters dat de artsen nog niet hebben kunnen vaststellen welke aandoening tot haar dood heeft geleid.

Het model getuigde in 2012 in de rechtszaak tegen Berlusconi. Ze deed destijds een boekje open over wat zich afspeelde op zijn feesten. Fadil vertelde onder meer hoe danseressen verkleed als nonnen uit de kleren gingen. Berlusconi werd er destijds van verdacht dat hij een minderjarige prostituee had betaald voor seks.

Italiaanse media berichten dat Fadil een boek aan het schrijven was over haar ervaringen. Magistraten zouden na haar dood de hand hebben gelegd op de tekst.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden