Clicky

 Politieprotest mag niet via Hofweg en Spui

Politieprotest mag niet via Hofweg en Spui
15-03-2019 20:16 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De demonstratieve betoging van de politiebonden mag maandag niet via de Hofweg en het Spui in Den Haag gaan. De voorzieningenrechter heeft de gemeente gelijk gegeven in een kort geding, dat de bonden hadden aangespannen. De politiebonden zijn teleurgesteld.

De rechter in Den Haag vindt net als de gemeente dat de route die de stad heeft goedgekeurd, langs onder meer de Lange Vijverberg, minder hinder voor het verkeer veroorzaakt en de hulpdiensten in geval van nood voldoende ruimte geeft. De demonstratie start 's middags om 15.00 uur, dan begint ook de avondspits.

Het bezwaar van de bonden dat de goedgekeurde route te kort zou zijn, noemt de rechter niet aannemelijk "gezien de ervaringen met de recente demonstratie van 15.000 klimaatdemonstranten''.

De politiebonden, die maandag in Den Haag circa 10.000 demonstranten verwachten, leggen zich morrend bij de uitspraak van de rechter neer. "Het argument dat de voorgestelde route zou zorgen voor overlast en onveiligheid voor het winkelend publiek snijdt totaal geen hout. Een zekere mate van overlast hoort bij een protestdemonstratie'' aldus een woordvoerder.

De bonden zeggen dat hun demonstratievrijheid door de Haagse burgemeester Pauline Krikke ernstig is beknot. "Het protest is gericht tegen de kabinetsplannen met de pensioenen en daarom zou de mars langs de Tweede Kamer en het Binnenhof moeten gaan.'' Ze overwegen een bodemprocedure te starten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats