Clicky


A4 lange tijd afgesloten

A4 lange tijd afgesloten
31-01-2012 16:11 | Ongevallen | auteur de redactie
Vanmiddag is bij een botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto op de A4 richting Delft anderhalf uur afgesloten geweest. Om ongeveer 15:00 uur gebeurde er een ongeval ter hoogte van Rijswijk. Een vrachtwagen en een personenauto kwamen met elkaar in botsing. De personenauto kwam tot stilstand tegen de middengeleiderail, en de beschadigde vrachtwagen blokkeerde de linkerrijstrook.

De personenauto moest opengeknipt worden om een beknelde inzittende te bevrijden. Hiervoor werd de hele rijbaan afgesloten tussen de knooppunten Prins Clausplein en Ypenburg. Om ongeveer 15:30 uur werd de rijbaan op het knooppunt Prins Clausplein vrijgegeven. Tussen Rijswijk-Centrum en het knooppunt Ypenburg bleef de rijbaan een uur langer afgesloten voor onderzoek naar de oorzaak van het ongeval meldt de Verkeersinformatiedienst.

Doordat de A4 net voor de afrit Rijswijk-Centrum afgesloten werd konden weggebruikers wel gebruik maken van de A13 richting Rotterdam. Daar ontstond in de verbindingsbocht wat vertraging. Door het ongeval ontstond er een korte file tussen Zoeterwoude-Dorp en het knooppunt Prins Clausplein van 3 kilometer. Rond 16:30 uur werden ook de overige rijstroken vrijgegeven.