Transport Online - Kim Jong-un wil gesprekken met VS stoppen

Kim Jong-un wil gesprekken met VS stoppen

Kim Jong-un wil gesprekken met VS stoppen
15-03-2019 08:49 | Buitenland | auteur ANP/RTR

SEOUL - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un overweegt de denuclearisatiegesprekken met de VS voorlopig stop te zetten. Dat tekent het Russische staatspersbureau Tass op uit de mond van Choe Son-hui, de viceminister van Buitenlandse Zaken van Noord-Korea.

Noord-Korea is niet van plan toe te geven aan de eisen van de Verenigde Staten of nog aan te schuiven aan de onderhandelingstafel, meldde Choe tijdens een persconferentie in Pyongyang. Kim Jong-un zal spoedig een officiële mededeling doen over zijn standpunt over de gesprekken met de VS, aldus Tass.

Ook heroverweegt Noord-Korea het besluit om te stoppen met nucleaire testen en raketlanceringen en wil het de proeven weer opstarten tot Washington met concessies komt. Het is geen geheim dat Kim Jong-un wil dat de sancties tegen zijn land worden opgeheven. "Washington heeft een gouden kans laten liggen om van de laatste top een succes te maken", zei Choe.

Ze noemde de houding van de VS bij de top de instelling van een gangster. "Toch zijn de persoonlijke relaties tussen de twee opperste leiders nog steeds goed en de chemie is op mysterieuze wijze geweldig", voegde ze er nog wel aan toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions