Transport Online - Zeker 49 doden door aanslagen in Nieuw-Zeeland

Zeker 49 doden door aanslagen in Nieuw-Zeeland

Zeker 49 doden door aanslagen in Nieuw-Zeeland
15-03-2019 08:46 | Buitenland | auteur ANP

CHRISTCHURCH - [update 09:30 uur] Bij de terroristische aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch zijn minstens 49 doden gevallen. Dit meldde de politie. Ook zijn er circa vijftig gewonden gevallen. Premier Jacinda Ardern zei dat de terroristische aanslagen lang waren voorbereid. In de 750 kilometer noordelijker gelegen stad Auckland zijn volgens Nieuw-Zeelandse media op een station uit voorzorg 'verdachte zakken' door het leger tot ontploffing gebracht.

Ardern liet weten dat tien mensen omkwamen in de moskee in de wijk Linwood in het oosten van Christchurch. Door de aanslag op de moskee bij Hagley Park in het centrum kwamen dertig mensen om. Daar waren naar schatting driehonderd gelovigen aanwezig.

De politie heeft drie mannen en een vrouw gearresteerd. Ardern zei dat aan voertuigen van de verdachten twee bommen waren bevestigd. Een van de arrestanten is een 28-jarige hoofdverdachte uit Australië. Het is de rechts-extremist Brenton Tarrant. Hij heeft de aanslag 'livestream' opgenomen. De autoriteiten hebben die beeldopnames geblokkeerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen