Transport Online - Groenten- en fruitreus Greenyard schrapt banen

Groenten- en fruitreus Greenyard schrapt banen

Groenten- en fruitreus Greenyard schrapt banen
15-03-2019 08:41 | Algemeen | auteur ANP/BELGA

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het Belgische groenten- en fruitconcern Greenyard gaat dit jaar tot wel 422 banen schrappen als onderdeel van een reorganisatie om de resultaten te verbeteren en kosten te besparen. Ook bekijkt de onderneming de desinvestering van haar divisie voor geconserveerd fruit en groenten, Greenyard Prepared.

Volgens het bedrijf zal het grootste deel van het banenverlies plaatsvinden bij het onderdeel Fresh, dat actief is met vers fruit en groenten, in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Greenyard is naar eigen zeggen een van de grootste groenten- en fruitleveranciers ter wereld. Er werken meer dan 9000 mensen in zo'n 25 landen.

Eind januari kwam Greenyard met een winstwaarschuwing, waarna de koers op de beurs van Brussel sterk daalde. Het bedrijf kampt onder meer met fikse concurrentie in Duitsland en in eigen land, waar de prijzen in de markt onder druk staan. Er werd toen al gezegd dat er een ,,transformatieteam'' nodig was om de weg omhoog terug te vinden.

Naast de verkoop van het onderdeel Prepared gaat Greenyard ook verder met het afstoten van niet-kernactiviteiten. De opbrengst van deze desinvesteringen zou moeten uitkomen op 50 miljoen tot 75 miljoen euro. De ingrepen moeten leiden tot een verbetering van het onderliggend bedrijfsresultaat met 20 miljoen euro in dit lopende gebroken boekjaar en 44 miljoen euro volgend boekjaar.

Greenyard wil ook zijn financiële balans versterken en de schuld afbouwen. Het bedrijf heeft zakenbank Lazard ingehuurd om te helpen zoeken naar een investeerder voor het aantrekken van extra kapitaal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions