Clicky

 
Transport Online - Code geel vanwege harde windstoten

Code geel vanwege harde windstoten

Code geel vanwege harde windstoten
14-03-2019 14:00 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - [update 17:02] Zware windstoten kunnen donderdagmiddag het verkeer hinderen. Automobilisten staat een zware avondspits te wachten, verwacht Rijkswaterstaat. Vanwege de hoge waterstand gaat de stormvloedkering Ramspol bij Kampen weer dicht. Dat gebeurde maandag ook al.

De opblaasbare kering bij Kampen sluit het Zwarte Meer af van het Ketelmeer, zodat het achterland droog blijft. De scheepvaart over het Ramsdiep blijft gestremd zolang de kering is opgeblazen, waarschijnlijk tot vrijdagochtend 9.00 uur.

In Zeeland is de Oosterscheldekering vanwege de harde wind gesloten voor vrachtverkeer en auto's met aanhangers. Hetzelfde geldt voor de N307 over de Markerwaarddijk, tussen Lelystad en Enkhuizen.

Luchthaven Schiphol waarschuwt voor vertragingen en annuleringen als gevolg van het onstuimige weer. Om hoeveel vluchten het precies gaat, moet nog blijken.

Vanwege de zware windstoten, oplopend tot 90 kilometer per uur, heeft het KNMI voor het hele land code geel afgekondigd. Dat is de laagste waarschuwingscategorie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden