Clicky


Tien verkeersdoden door mist en rook in Florida

Tien verkeersdoden door mist en rook in Florida  [+foto]
29-01-2012 19:37 | Buitenland | auteur de redactie
GAINESVILLE (Novum/AP) - Zeker tien mensen zijn zondagochtend omgekomen bij een reeks verkeersongelukken op een snelweg in de Amerikaanse staat Florida. Dikke rookwolken en mist waren de oorzaak van de ongelukken, zo lieten de autoriteiten weten.

De ongelukken hadden rond 03.45 uur plaats ten zuiden van de stad Gainesville, op de snelweg I-75. Een brand in een nabijgelegen moeras, die zaterdag begon en nog steeds woedt, zorgde voor dikke rookwolken op de weg. Het zicht werd nog verder belemmerd door mist. Ten minste achttien mensen raakten gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

De brand in het moeras is mogelijk aangestoken. Volgens een woordvoerder van de parkdienst in Florida is 25 hectare moeras in de as gelegd.

Een aantal voertuigen is in vlammen opgegaan. De politie zei nog niet te weten wanneer de weg weer wordt vrijgegeven, omdat een deel van het wegdek is gesmolten.



De snelweg werd zaterdagnacht korte tijd afgesloten vanwege de rook en de mist. Agenten oordeelden even later dat het zicht genoeg was verbeterd, waarna de weg weer werd vrijgegeven. Het is niet duidelijk hoeveel later het eerste ongeluk gebeurde.