Frankrijk vreest vervuiling kust na zinken vrachtschip 'Grande America'

Frankrijk vreest vervuiling kust na zinken vrachtschip 'Grande America' [+video]
14-03-2019 13:15 | Milieu | auteur ANP

LA ROCHELLE - De Franse autoriteiten bereiden zich na de ondergang van een vrachtschip voor op een grote schoonmaak langs de kusten van minstens twee zuidwestelijke departementen, Charente-Martime en Gironde. De minister van Duurzame Ontwikkeling (en Energie en Ecologie) François de Rugy zei donderdag tegen Franse media dat hij de olievlek maandag aan de kust verwacht. Hij doet er naar eigen zeggen alles aan om de gevolgen van de vervuiling tot een minimum te beperken.

De olievlek op zee is het gevolg van de ondergang van het grote Italiaanse vrachtschip Grande America. Het roroschip vloog met 365 containers aan boord in brand en zonk dinsdag. Van de containers waren er 45 beladen met gevaarlijke stoffen. De Rugy zei dat die stoffen waarschijnlijk al zijn verbrand, maar er zijn wel containers in zee terechtgekomen. De brand aan boord duurde twee dagen.

De olievlek is waarschijnlijk afkomstig van de brandstof van de Grande America en is 10 kilometer lang en 1 kilometer breed. De bestrijding van de vervuiling wordt donderdag gehinderd door slecht weer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden