Lufthansa zet mes in groeivooruitzichten

Lufthansa zet mes in groeivooruitzichten
14-03-2019 10:15 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

FRANKFURT - Lufthansa stelt zijn groeidoelstellingen naar beneden bij. De Duitse luchtvaartreus reageert daarmee op de mindere prestaties afgelopen jaar. Onder meer brandstofkosten en lagere ticketprijzen zaten Lufthansa in de weg.

Lufthansa mikt nu op een capaciteitsuitbreiding van 1,9 procent deze zomer, waar het eerder een toename van 3,8 procent plande. Met de bijstelling hoopt het luchtvaartconcern de ticketprijzen te stutten. Ook wil het de problematiek van beperkte capaciteit voor extra vluchten op luchthavens het hoofd bieden. Dit alles moet de winstgevendheid van het concern ten goede komen.

Lufthansa sloot het voorbije jaar af met een operationele winst van 2,8 miljard euro. Dat betekende een daling van 7 procent op jaarbasis. Naast brandstof- en ticketproblematiek kampte het bedrijf ook met de moeizame integratie van de overgenomen onderdelen van Air Berlin. Het bedrijf zegt ook naar verdere overnames te kijken.

Voor dit jaar rekent Lufthansa op een brutowinstmarge van 6,5 tot 8 procent. Daarmee gaf het concern een signaal af dat de winstgevendheid mogelijk verder onder druk komt te staan, gelet op de winstmarge van 7,9 procent vorig jaar.

De brandstofkosten vallen voor Lufthansa dit jaar naar verwachting 650 miljoen euro hoger uit. Het bedrijf plaatste eerder deze week grote orders bij vliegtuigmakers Boeing en Airbus. Door met zuinigere toestellen te gaan vliegen, wil Lufthansa de kosten drukken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden