Clicky

 
Transport Online - Ook VS houdt Boeing 737 MAX aan de grond

Ook VS houdt Boeing 737 MAX aan de grond

Ook VS houdt Boeing 737 MAX aan de grond
13-03-2019 19:49 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

WASHINGTON - Ook de Verenigde Staten houden de Boeing 737 MAX aan de grond. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft dat besloten, maakte de Amerikaanse president Donald Trump bekend. Piloten en luchtvaartmaatschappijen zijn volgens Trump al ingelicht. De FAA maakt later op de dag verdere details bekend.

Volgens Trump was het niet nodig om de vliegtuigen aan de grond te houden. De beslissing is vooral psychologisch belangrijk, gaf hij aan. Boeing steunt de beslissing, laat de vliegtuigbouwer weten. Het bedrijf zegt nog alle vertrouwen in de veiligheid van de 737 MAX-serie te hebben.

De stap van de VS komt nadat Canada eerder op de dag ook al het luchtruim sloot voor de toestellen. De Canadezen deden dat op basis van nieuwe informatie. Een dag eerder had Canada nog besloten geen stappen te nemen, terwijl Europese toezichthouders de 737 MAX al wel aan de grond hielden.

Zondag stortte in Ethiopië een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines neer, waardoor alle 157 inzittenden om het leven kwamen. Eind oktober stortte eenzelfde toestel van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air neer in dat Aziatische land. De piloten van dat vliegtuig kampten onder meer met haperende hoogte- en snelheidsmeters waar de autopilot op reageerde. Boeing kwam na die crash met een aangepaste richtlijn voor piloten en kondigde deze week ook een software-update aan.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden