Clicky


Vrachtwagen gekanteld op A67

Vrachtwagen gekanteld op A67 [+foto]
26-01-2012 15:30 | Ongevallen | auteur de redactie
SOMEREN - Op de A67 van Venlo richting Eindhoven is donderdagmiddag rond 14:00 een vrachtwagen geladen met graszoden in de berm gekomen en gekanteld. Het ongeval gebeurde der hoogte van Someren meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het verkeer zal naar alle waarschijnlijkheid geen hinder ondervinden van de bergingswerkzaamheden. De hijskraan die de vrachwagen weer op zijn wielen moet helpen kan op de toerit bij Someren worden geparkeerd. Weggebruikers die de toerit bij Someren gebruiken kunnen passeren via de vluchtstrook. Bovendien heeft Rijkswaterstaat het zicht op de truck ontnomen door kijkschermen op de vrachtwagen te plaatsen. Zo is de kans op een zogenaamde kijkersfile minimaal.



Vlak nadat het ongeval gebeurde ontstond er een minimale file op de A67. Om de hulpdiensten de ruimte te geven werd de rechterrijstrook afgesloten ter hoogte van het ongeval. Hoewel er langzaam gereden werd viel de vertraging mee. Er werd ongeveer tien minuten extra reistijd gemeten. Nadat de lading van de vrachtwagen overgeladen was in de truck van een collega konden alle rijstroken vrijgegeven worden.

De verwachting is dat de bergingswerkzaamheden vanavond rond 20:00 uur zijn afgerond.

©Foto: Martien van Dam