Medewerker Rijkswaterstaat verdacht van fraude met 1,7 miljoen aan valse facturen

Medewerker Rijkswaterstaat verdacht van fraude met 1,7 miljoen aan valse facturen
12-03-2019 16:38 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Eind januari is aan het licht gekomen dat een medewerker van Rijkswaterstaat verdacht wordt van het sturen van valse facturen. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen dinsdag in een brief aan de Kamer.

De medewerker van Rijkswaterstaat wordt ervan verdacht dat hij vanaf 2014 valse facturen heeft ingediend, waarmee voor zover nu bekend een bedrag is gemoeid van in ieder geval 1,7 miljoen euro.

Naar aanleiding hiervan is de betrokken medewerker meteen op non-actief gesteld en Rijkswaterstaat heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is daarop met prioriteit gestart met haar onderzoek. Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht.

Ook Rijkswaterstaat zelf is gestart met een onderzoek naar de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. "Bij ernstige verdenkingen als deze moet de onderste steen immers boven komen en moeten maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat dergelijke acties in de toekomst worden uitgebannen", aldus de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Ook wordt extern onderzoek gedaan naar het financieel-administratief proces. Dit onderzoek heeft tot doel aanvullende maatregelen te treffen met betrekking tot het inkoop- en betaalproces om fraude in de toekomst te voorkomen. Onderdeel van dit onderzoek is ook of zich vergelijkbare zaken hebben voorgedaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden