TUI houdt Boeing 737 MAX aan de grond

TUI houdt Boeing 737 MAX aan de grond
12-03-2019 16:29 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

HANNOVER - Ook reisconcern TUI stopt voorlopig met het vliegen met de Boeing 737 MAX. Bij de in meerdere landen actieve luchtvaartgroep is besloten alle toestellen van dit type concernbreed aan de grond te houden in verband met de recente crash van een 737 MAX in Ethiopië. "Dit geeft TUI, de respectievelijke autoriteiten en de fabrikant de tijd deze kwestie te bespreken'', aldus het bedrijf.

Het besluit betekent dat vijftien van de in totaal circa 150 toestellen uit de vloot van TUI voorlopig niet vliegen. Bij TUI Nederland zijn drie van de tien vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX. De onderneming wil de reizigers die komende dagen met die toestellen zouden vliegen een alternatieve vlucht aanbieden. Passagiers worden daarover zo snel mogelijk geïnformeerd.

In steeds meer landen groeit het wantrouwen en moet het toestel aan de grond blijven. Inmiddels is ook het Nederlandse luchtruim al gesloten voor de 737 MAX. Eerder deden onder meer China, Singapore, Australië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk dat al. Turkije riep alle nog vliegende toestellen van de 737 MAX terug naar hun thuisbasis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden