Clicky


Ook Britten doen Boeing 737 MAX in de ban

Ook Britten doen Boeing 737 MAX in de ban
12-03-2019 16:13 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

LONDEN - Ook Groot-Brittannië houdt vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX aan de grond. De Britse luchtvaartautoriteit weert het toestel tevens uit haar luchtruim in verband met de recente crash van een 737 MAX in Ethiopië.

In steeds meer landen groeit het wantrouwen en moet het toestel aan de grond blijven. Eerder deden onder meer China, Singapore, Australië, Zuid-Korea en Oman dat al. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg bereidt de Europese luchtvaartautoriteit EASA eveneens een ban voor de hele EU voor. Ook hebben diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Norwegian Air, besloten voorlopig niet meer met een 737 MAX te vliegen.

Het gaat om de tweede dodelijke crash in korte tijd. Een ongeluk met hetzelfde type toestel vond afgelopen oktober in Indonesië plaats. Boeing heeft al aangekondigd nu een software-update door te voeren bij het vliegtuig. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA sprak overigens wel zijn vertrouwen uit in de 737 MAX en verklaarde het toestel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer luchtwaardig.

In Nederland vliegt TUI met de Boeing 737 MAX. "We zijn op de hoogte van de berichten in de media dat de Civil Aviation Authority (CAA) in het Verenigd Koninkrijk heeft bepaald alle Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond te houden'', zegt een woordvoerster. "We evalueren deze nieuwe feiten en kunnen op dit moment geen nadere informatie geven. Zodra meer bekend is,zullen wij dit kenbaar maken.''