Transport Online - 'Vrachtwagenchauffeurs weer kwetsbaar voor migrantenaanvallen in Calais'

'Vrachtwagenchauffeurs weer kwetsbaar voor migrantenaanvallen in Calais'

'Vrachtwagenchauffeurs weer kwetsbaar voor migrantenaanvallen in Calais'
12-03-2019 13:44 | Buitenland | auteur Redactie

CALAIS/LONDEN - De Road Haulage Association(RHA) maakt zich grote zorgen over het feit dat de actie van de Franse douaniers opnieuw vrachtwagenchauffeurs kwestbaar maakt voor migrantenaanvallen.

Leden van de RHA hebben al chaos gerapporteerd in de Franse haven en bij de Eurotunnel doordat de Franse douaniers stiptheidsacties houden. Acties vanwege een geschil over betere arbeidsomstandiheden en de vrees voor een no-deal Brexit.

Eén transporteur vertelde de RHA dat ze vorige week een aantal geplande Kanaalovergangen hebben moeten cancelen nadat migranten probeerden in te breken in de vrachtwagens terwijl de chauffeur al twaalf uur lang net buiten Duinkerken in de rij had gestaan.

RHA-directeur Richard Burnett zegt dat chauffeurs het recht hebben hun werk veilig te doen en niet kwetsbaar mogen blijven voor aanvallen van migranten en mensensmokkelaars.

"We horen opnieuw gruwelijke verhalen over vrachtwagenchauffeurs die hordes migranten van hun vrachtwagens moeten houden omdat ze proberen in te breken. Het is volkomen onaanvaardbaar. De Franse autoriteiten moeten meer doen om vrachtwagenchauffeurs te beschermen", aldus Richard Burnett.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions