Groei Britse economie sterker dan verwacht

Groei Britse economie sterker dan verwacht
12-03-2019 11:14 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - De Britse economie heeft een sterk begin gemaakt in 2019, met een groei in januari die hoger uitviel dan verwacht. Volgens cijfers van het Britse statistiekbureau ging de economie in januari met 0,5 procent vooruit, terwijl economen gemiddeld op een toename met 0,2 procent hadden gerekend.

Het gaat om de sterkste maandelijkse groei in meer dan twee jaar. In december was nog sprake van een krimp met 0,4 procent. Volgens het statistiekbureau was de groei vrij breed gedragen, met hogere productie in de bouw, verwerkende industrie en dienstensector. Eerder kwamen er juist signalen dat de economie van Groot-Brittannië aan het afzwakken was omdat bedrijven voorzichtig waren in aanloop naar de brexit.

Het Britse Lagerhuis stemt dinsdag weer over de brexitdeal van premier Theresa May. Het Verenigd Koninkrijk stapt over achttien dagen uit de Europese Unie, maar het is de vraag of de deal van premier May dinsdag wordt goedgekeurd. De conservatieve leider leed in januari nog een historische nederlaag toen het parlement zich massaal tegen haar overeenkomst met Brussel keerde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden